Ana Sayfa İhtiyaç Listesi İletişim

Sitedeki gelişmelerden haberdar olmak için buraya e-posta adresinizi kaydetmeniz yeterli.

Hatay Gönül Mutfağı

Gönül Mutfağı tencereDepremden hemen sonra Hatay İskenderun’da Ebru Baybara Demir ve Türev Uludağ’ın birlikte kurdukları Gönül Mutfağı, çok büyük bir yıkım olan Hatay’ın merkez, ilçe ve köylerinin tek sıcak yemek tedarikçisi.

Gönül Mutfağı diğer şeflerin ve gönüllülerin desteği ile bugün günde 180.000 kap sıcak yemek çıkartabilecek bir kapasiteye geldi.

Mutfağın yemek malzemeleri www.topraktantabaga.com.tr web sitesindeki deprem yardım paketleri ile sağlanıyor. Bu web sitesinden yapılan bağışlarla, destek olunan tüm yardımlar Gönül Mutfağı'na malzeme olarak geliyor. Bu bağışların hepsi şeffaf, hesap verilebilir şekilde işliyor ve denetleniyor. Gelen malzemeler her gün 180.000 kap sıcak yemek hazırlanması ve dağıtılmasına imkan tanıyor. Bu sayı yakında 200.000’e çıkacak. Yani çadırlarda, konteynerlarda yaşayan halkın beslenebilmesi uzun sokuklu desteklerimize bağlı.

Ayrıca gönüllü olaral gelip çalışabilirsiniz mutfakta. Özellikle erkek gönüllülerin gücü ve kuvvetine ihtiyaç var. 0(530) 957 42 75 nolu telefonu arayıp, kaydınızı yaptırıp, "Gönüllü" olarak gelebilirsiniz. Mutfakta doğrama, soyma, pişirme, kavurma, karıştırma işlerinde veya paketlemede, koordinasyonda, lojistikte, sahada erzak dağıtımında herkes için yapacak çok iş var.

Özetle mutfağın sürdürülebilirliği, yiyecek malzemesi bağışlarımız ve gönüllü olarak gelip çalışmamız ile mümkün.

 

Gönül Mutfağı DomatesSiz de bu projeye destek olmak isterseniz,

  • Gönüllü Olabilirsiniz
    Mutfakta doğrama, soyma, pişirme, kavurma, karıştırma işlerinde, paketlemede, koordinasyonda, lojistikte veya sahada erzak dağıtımında gönüllü olmak için
    0 (530) 957 42 75 nolu telefonu arayabilirsiniz.
  • Mutfağa Yiyecek Malzemesi Gönderebilirsiniz
    Aşağıdaki bağlantıyı tıklayıp, seçeceğiniz malzemeleri Gönül Mutfağı'na göndererek katkı yapabilirsiniz.
    www.topraktantabaga.com.tr/deprem-bolgesine-gonderilecek-yardimlar


Ebru Baybara Demir kimdir?

Ebru Baybara Demir Mardin’de Cercis Murat Konağı'nın ve Anadolu’daki yerel üreticiye destek veren Topraktan Tabağa Sosyal Kooperatifi'nin kurucusu, dünyanın en iyi sosyal gastronomi şefi olarak seçilmiş, 2 yıl üst üste, 2021’den beri "Yaşamı İyileştiriyoruz" projesiyle pazarlarda biyobozunur atıkları toplayıp kompost yaparak, toprağın verimliliğini doğal yöntemlerle arttırma çalışmaları da tüm Türkiye’ye yayılmıştır.